Wat is ChemRADE?

ChemRADE is een online applicatie waarmee uw bedrijf in eigen beheer alle relevante zaken rondom registratie en risicobeoordelingen van gevaarlijke stoffen op de werkplek uitvoert. Wilt u in korte tijd inzicht krijgen in de blootstelling aan gevaarlijke stoffen en tevens voldoen aan de regelgeving? ChemRADE helpt u grip te krijgen en te houden op deze zaken.

Risico’s gevaarlijke stoffen beoordelen

Als gebruiker van gevaarlijke stoffen wilt u uiteraard dat uw medewerkers veilig en gezond werken. Maar hoe krijgt u grip op uw huidige stoffenbeleid en voldoet u tevens aan de Arbowetgeving? ChemRADE helpt u bij het uitvoeren van het 4-stappenplan van Inspectie SZW en daarmee de borging van uw gevaarlijke stoffenbeleid. Met ChemRADE kunt u een register gevaarlijke stoffen opstellen en op orde houden, inclusief aanvullende registratie van CMR-stoffen.

Vervolgens beoordeelt u met ChemRADE aan de hand van gevalideerde schattingsmodellen op eenvoudige wijze de risico’s ten gevolge van blootstelling aan deze stoffen tijdens werkzaamheden. Daarnaast helpt de software u met het opstellen van een plan van aanpak volgens de arbeidshygiënische strategie, het samenstellen van diverse rapportages en met het maken van doelgerichte werkplekinstructiekaarten (WIK). Zo bent u met ChemRADE u in staat de juiste beheersmaatregelen te treffen en kunnen uw mensen veilig en gezond hun werk uitvoeren.

Online applicatie  

ChemRADE is een online webapplicatie. Hierdoor zijn alle functionaliteiten altijd en overal beschikbaar met uw persoonlijke inloggegevens. In ChemRADE kunt u uw gegevens efficiënt beheren en aanpassen en kunt u op eenvoudige wijze rapporten samenstellen en uitdraaien. Naast onze experttool is ook de ChemRADE Cloud App ontwikkeld waarmee het mogelijk om SDS informatie en de werkplekinstructiekaarten (WIK) digitaal te delen met uw collega’s via een afgeschermde Cloud omgeving. Zo beschikken uw medewerkers altijd en overal over de meest actuele en juiste veiligheidsinformatie via de computer, smartphone of tablet.

Combineer ARBO en REACH inspanningen voor uw gevaarlijke stoffen

Met de introductie van de Europese REACH wetgevingen veranderen er voor u een aantal verplichtingen rondom de registratie en risicobeoordeling van gevaarlijke stoffen. Wanneer u bijvoorbeeld een ‘SDS nieuwe stijl’ (extended-SDS) ontvangt van uw leverancier, heeft u aanvullende registratieverplichtingen en moet u een zogenoemde ‘use compliance check’ uitvoeren. De REACH-module van ChemRADE ondersteunt u bij deze extra verplichtingen. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eerder vastgestelde informatie en reeds uitgevoerde risicobeoordelingen. Dit scheelt administratieve last en voorkomt dubbel werk. ChemRADE is uniek in het combineren van deze inspanningen.

CMR-stoffen

ChemRADE helpt u met de verdere registratieverplichtingen rondom CMR-stoffen. Aan de hand van gevaarskenmerken in uw veiligheidsinformatieblad worden stoffen in uw ChemRADE account automatisch voorzien van de juiste classificatie. Tevens kunnen wij voor u een aanvullende CMR-check uitvoeren en helpen wij u graag met het opstellen van aanvullende documentatie, zoals een CMR-beheersplan of een zwangerschapsbeleidsplan.

Benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Bekijk dan het overzicht met aanvullende diensten die wij u kunnen leveren.

Advies en implementatie van ChemRADE in uw bedrijf

Door de intuïtieve opbouw van ChemRADE raakt u snel vertrouwd met de software. Dit vereenvoudigt ook de implementatie in uw bedrijf. Geen dure en complexe implementatieladders, maar een gerichte ondersteuning tijdens de implementatie door onze deskundige en enthousiaste collega’s. Zo heeft u alle ruimte om zelf te bepalen in welke mate u ondersteund wilt worden door onze adviseurs. Zij zorgen tevens voor een licentie op maat: u maakt alleen gebruik van de modules die meerwaarde hebben voor uw bedrijf. Zo houden we voor u de kosten laag en het gebruiksgemak hoog.

Uiteraard zijn wij tijdens en na de implementatie altijd bereikbaar voor aanvullend advies. Bovendien kunnen ChemRADE gebruikers hun kennis onderhouden door deelname aan onze gratis periodieke trainingen. Zo houden we bovendien goed contact met elkaar en weten we wat er bij u leeft.

Wilt u meer weten? Bekijk hier de voordelen van de ChemRADE applicatie of lees hier de verdere mogelijkheden voor implementatie in uw bedrijf.

Vrijblijvend kennismaken met ChemRADE? Neem dan contact met ons op voor een gratis introductie.

ChemRADE wordt gesteund door

Logo_EFRO_fc

Vrijblijvend kennismaken met ChemRADE? Vul onderstaand formulier in om hierover contact met ons op te nemen.






  • Op dit formulier is onze privacyverklaring van toepassing.

Contact opnemen