Nieuwe mobiele app voor delen WIKs

Nieuws   22-06-2023

Medewerkers zijn mobiel. Ze hebben wisselende werkzaamheden op verschillende locaties in het bedrijf. Het is belangrijk dat medewerkers juist en correct geïnformeerd worden over de gevaren van bepaalde stoffen en de activiteiten die ermee worden uitgevoerd. Als bedrijf kunt u dit realiseren door een Werkplekinstructiekaart (WIK) te printen en op te hangen op de betreffende locatie. Nog makkelijker kan het zijn als uw medewerkers de WIKs zelf kunnen inzien op hun eigen mobiele apparaat. Dit kan al via de Chemrade Cloud, waar medewerkers toegang krijgen tot alle meest recente WIKs.

Daarnaast presenteren we nu de Chemrade DP App: een app voor het raadplegen van WIKs op standalone devices zoals tablets of smartphones. De app is al een tijdje in de lucht, dus wellicht maakt u er zelfs al gebruik van. De app kunt u gratis downloaden in de App-store of Google Play. Vervolgens kunt u een WIK zoeken op basis van werkplek, activiteit, productnaam, alternatieve naam of productcode. Het is ook mogelijk om een WIK te openen op basis van het scannen van een QR-code die aanwezig is op de werkplek. Het genereren van QR-codes kan eenvoudig in de app waarna u de QR-code kan exporteren, printen en op de werkplek beschikbaar stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld een unieke QR-code genereren voor een specifieke werkplek. Wanneer medewerkers met de DP app deze QR-code scannen, zullen ze alle WIKs, relevant voor deze werkplek, in hun app te zien krijgen. Dit is niet alleen mogelijk op basis van de werkplek, maar ook op basis van de andere filters die hierboven zijn genoemd.

Door deze nieuwe mogelijkheid te bieden om WIKs beschikbaar te stellen aan uw werknemers, hopen wij het nog toegankelijker te maken om veilige werkinstructies te raadplegen. Mocht u onze DP app in gebruik willen nemen of wilt u graag meer informatie, neem gerust contact op met ons.