Nu nog makkelijker: Exporteer je WIKs voor een alternatief ontwerp!

Nieuws   18-10-2022

Dankzij een nieuwe product functionaliteit in Chemrade, is het vanaf nu mogelijk om uw Werkplek instructie kaarten (WIK) heel makkelijk te exporteren.

 

Exporteren van WIKs kon voorheen al als pdf. Met de nieuwe product functionaliteit kunt u uw WIKs nu ook exporteren als XML-bestand. Het voordeel hiervan is de toegang die u verkrijgt tot de ruwe data. Hiermee kunt u uw WIKs vormgeven in een alternatief ontwerp – zoals nationaal of bedrijfsmatig is vastgelegd. Ook is het mogelijk om de WIKs vorm te geven in een eigen (software) tool naar keuze.

 

In tegenstelling tot Safety Data Sheets, zijn WIKs ontworpen om werknemers op een vereenvoudigde, duidelijke en beknopte manier te informeren over het veilig gebruik van chemicaliën op de werkvloer. De WIK biedt gerichte werkinstructies en is daarom van belang voor werknemers om langdurige beroepsziektes ten gevolge van onveilig gebruik van chemicaliën te voorkomen.

 

Met Chemrade maakt u in een handomdraai werkplek-specifieke en risico-gebaseerde WIKs. In tegenstelling tot generieke WIKs wordt naast de fysisch-chemische eigenschappen van het product en de gevarenclassificatie, ook rekening gehouden met de risico’s die gepaard gaan bij het uitvoeren van specifieke werktaken. Op deze manier zijn uw werknemers altijd juist en gericht geïnformeerd.

 

Met de nieuwe productfunctionaliteit hopen wij uw gebruikerservaring met Chemrade nog beter te maken. Mocht u vragen hebben over de nieuwe functionaliteit, contacteer ons dan gerust!