NVvA Innovatiesessie

Nieuws   18-05-2021

Op 14 en 15 april vond het eerste online NVvA symposium plaats, met Chemrade Software als een van de sponsoren. Daan Huizer ging in een van de innovatiesessies in op een aantal trends in Health, Safety en Environment die Chemrade Software signaleert en ondersteunt. Zo beschreef hij de toenemende behoefte aan integratie (IT) en collaboratie (partnering) en de daaruit volgende positionering van Chemrade als een software platform. De kern van dit platform blijft chemische risicobeoordeling (H), maar daarnaast ondersteunt Chemrade het vastleggen van gegevens inzake Environment en Safety. Partners kunnen deze data verrijken en verwerken middels (IT-)koppelingen met andere systemen.

 

Ook de ontwikkeling naar mobile en real time wordt ondersteund. Zo biedt Chemrade, naast een cloudomgeving voor het delen van Werkplekinstructiekaarten (WIKs), een Workplace App om op locatie werkplekinventarisaties uit te voeren. Ook is er samen met een onderzoeksinstituut een project gestart om data afkomstig uit sensors,  near real time naar Chemrade te verzenden.


De HSE wereld wordt steeds kennisintensiever. Om tegemoet te komen aan deze behoefte aan kennis bieden wij, naast webinars en exclusieve masterclasses, een compleet Learning Management System aan voor partners. Hiermee kunnen kennis en vaardigheden worden uitgebreid en actueel worden gehouden.


In lijn met de positionering van Chemrade als een platform is de samenwerking die wij zoeken met partners. Zo hebben wij met TAUW, Borger&Burghouts en Oostkracht 10 een samenwerkingsovereenkomst afgesloten als Solution Partner. Daarnaast zijn wij actief bezig om meer samen te werken met individuele arbeidshygiënisten en HSE professionals.
Al met al blijft Chemrade Software gericht op de toekomst, door nieuwe ontwikkelingen en concrete stappen. Neem gerust contact op met Daan Huizer als u hier meer over wilt weten.